Aşağıda belirtilen birkaç önlem ile kazalar engellenebilir, çalışanlar ve firmalar ortaya çıkabilecek kötü sonuçlardan korunabilir.
• Dış cephe personel ve malzeme asansörlerinin montaj öncesi, henüz hizmet vermeye başlamadan önce serbest düşme testi kabin tam kapasite yüklü iken yapılmalıdır. Yüksüz serbest düşme testi yapılmamalıdır.
• Paraşüt frenler, üretimi yapılan dış cephe personel ve malzeme asansörünün kapasite ve çalışma hızına göre özel olarak üretilir. Hizmet alınan firmadan paraşüt frenin, kullanılan kabin ile uyumlu olduğunu belirten belgenin alınması son derece önemlidir.
• Her güvenlik sisteminde olduğu gibi paraşüt frenlere de dışarıdan müdahale edilemez. Üreticiler bu durumun önüne geçebilmek için mekanizmaya ulaşılan kapak civatalarını mühürleyerek koruma altına almışlardır. Mührü bozulmuş ya da yok edilmiş paraşüt frenler kesinlikle kullanılmamalıdır.
• Bilinmeyen en önemli konulardan biri de paraşüt fren sisteminin ömrüdür. Patentli Stros marka paraşüt frenlerin, 3 yıllık periyodlarla fabrikaya gönderilerek bakımları ve tamiratlarının yapılmasını zorunludur. Bakımı yapılan paraşüt fren üretici firma tarafından belgelendirilerek geri gönderilir. Bu bakımın ardından 3 yıllık kullanım süresi tekrar başlar. Hiç kullanılmayan bir dış cephe personel ve malzeme asansöründe bulunan paraşüt frenler de 3 senenin sonunda bakıma gönderilmeli ve bu süreyi geçtiyse kesinlikle kullanılmamalıdır. Bakım süreleri paraşüt frenin üzerindeki plakadan ya da hizmet alınan firmadan sertifika talebinde bulunarak kontrol edilmelidir.
• Düşürme testi yapılırken kabin bir metre mesafede duruyor olmalıdır. Bir metreyi geçen duruş mesafelerinde Paraşüt fren kesinlikle sorgulanmalı veya kurulum kontrol edilmelidir.
“Sizin güvenliğiniz bizim önceliğimizdir” ilkesini benimseyen Tekno Vinç, 650 kg’dan 3 bin 200 kg’a kadar kaldırma kapasitelerine sahip Stros marka personel ve malzeme asansör satış, asansör kiralama ve servis hizmetlerini sağlıyor.
Stros dış cephe personel ve malzeme asansörleri, hizmet vereceği yüksekliğe kadar kurulan gövde elemanları üzerinde bulunan kramayer dişli – pinyon prensibiyle çalışıyor. Birçok emniyet mekanizması ile insan hatalarına karşı önlemin alındığı asansörlerde, daldırma galvaniz kaplı gövde elemanlarının her biri 125-190 kg ağırlığına sahiptir. Bu sayede asansörler maksimum kapasite ve yüksek rüzgar hızlarına rağmen dengeli çalışabiliyor. Stros, standart inşaat personel ve malzeme asansörlerinin yanı sıra, talebe göre özel tasarıma sahip ve endüstriyel alanlarda da kullanılabilen kalıcı tip özel asansörler de üretiyor.
Asansör Paraşüt Fren Sistemi hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçin.