TeknoVinç, sektörde kule vinç ile ilgili bilgi seviyesinin artırılmasına yönelik sektörel eğitimler düzenlemektedir.
Bu eğitimlerde kule vinçlerin çalışma prensipleri, alt yapıları, montaj-demontaj kriterleri, güvenlik sistemleri ve bakımlarına ait teknik bilgiler sektördeki ilgililerle paylaşılmaktadır. Bu eğitimler talebe bağlı olarak ya da planlı eğitimler olarak verilmektedir.
Sektörel eğitimler 4 ana başlık altında toplanmaktadır.
• Çalışma Bakanlığı İş Müfettişleri Eğitimleri
Bu eğitimler, Çalışma Bakanlığının değişik bölge temsilciliklerine talebe yönelik düzenlenmektedir. Bu eğitimlerde sektörün mevcut durumu, eksiklikleri ve geleceğine yönelik yapılması gerekenler ağırlıklı olarak değerlendirilmektedir.
• Akredite Denetleme Kuruluşu Eğitimleri
Sektör içerisinde çalışmakta olan her bir kule vinç, ilgili kanun gereği yılda bir kez akredite kuruluşlar tarafından denetlenmek zorundadır. Ancak bu denetimler Türkiye’de 3 aylık periyotlar şeklinde yapılmaktadır.
Sektörel eğitimlerin içeresinde en önemlilerinden bir tanesi Akredite Denetleme Kuruluşları’na verilen eğitimlerdir. Halen ülkemizde bir akredite denetleme kuruluşunun, kule vinci denetlemek için yapması gerekenler ile ilgili eksiklikler bulunmaktadır. Bu firmaların verdiği raporlara dayanılarak kule vinçler çalıştırılmakta ya da durdurulmaktadır.
Örnek verecek olursak, basit bir korkuluğu olmayan kule vince çalışamaz raporu verilirken kule vincin en önemli güvenlik ekipmanı olan moment sviçi çalışmayan kule vince çalışabilir raporu verilmektedir. Bu örnek bile, denetleme kuruluşlarının acilen kritik konular hakkında eğitim almalarının çok önemli olduğunu göstermektedir.
• Şantiye İSG Birimi Eğitimleri
Şantiye içerisindeki İSG birimi çalışanlarına yönelik zaman zaman eğitim faaliyeti yapılmaktadır. Bu eğitimler Tekno Vinç’e ait Türkiye’nin en büyük kule vinç depo ve atölyesi olan Dilovası tesislerinde düzenlenmektedir. Düzenlenen eğitim hem teorik hem de pratik bilgileri kapsamaktadır.
Bu eğitimde özellikle kule vinç çalışma koşulları ( aşırı rüzgar, kötü enerji beslemesi vs ), altyapı teknikleri, günlük, haftalık ve aylık bakımları ve güvenli çalışma konularının üzerinde durulmaktadır. Kule vinçlere ait yaşanmış kazalara yönelik istatistikler ve videolar katılımcılarla paylaşılmaktadır.
• Kule Vinç Operatör Eğitimleri
Sektörel eğitimlerin en önemlisi kule vinçleri kullanan operatörlere yönelik düzenlenen eğitimlerdir. Kule vinç sektöründe çalışmakta olan operatörlerin %75’inden fazlası teknik bilgi olarak yetersiz donanıma sahiptir. Ülkemizde operatörlük mesleği usta-çırak sistemi içerisinde öğrenilmektedir.
Operatörler, değişik kurslar tarafından tamamen yetersiz teorik bilgilere dayalı verilen eğitimlerden aldıkları sözde sertifikalar ile şantiyelerde çalışmaktadırlar.
Tekno Vinç tarafından operatörlere verilen eğitimler, tamamıyla kullandıkları kule vinç üzerinde her türlü teknik ve pratik bilginin verildiği gerçekçi ve öğretici eğitimlerdir.
Bize +90 216 577 63 00 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Medyada Bizi Takip Edebilirsiniz.
En son gelişmelerden ve güncellemelerden haberdar olun!
Tekno Plaza
Şehit Şakir Elkovan Cad.
No:2 A Blok
34750
Ataşehir
İstanbul